Dobar dan, stiže poruka, očajna sam jer znam da  ne mogu promijeniti izgled,  ima li nade za mene. Upomoć, jer,  muž kaže da mi u ovim godinama više nema spasa. Pomislih 60-e , a ono 30- e. O mužu nema smisla pisati, sve je rekao o sebi zaspavši pred televizorom u nekom drugom stoljeću. Vrijeme je da se mlada dama probudi u ovom, jer najbolje godine tek dolaze.

Proces pomlađivanja kreće prvo iz “glave” .  Zato obavezno  Isključiti “balkanski mode”, mentalnu  sklopku sluškinje koja udovoljava svima, osim svojoj kralježnici i venama. Ispod pregačice možes imati I vitke noge I uzak strukić, njegovano tijelo, a umjesto role žene, majke  paćenice koja mijesi “šišmiš”  rukavima,  zamijesi čvrstim tricepsima,  jer ako ne držiš do sebe, ne drže se ni drugi samo za tebe. Voljet ćeš se više. Njegovana domaćica, woow, ima li što ljepše?! U tom slučaju, prije svega pripremi se na epitet sebične, jer naša okolina ne priznaje lijepu  ženu u kuhinji. Lijepa žena ne zna ništa, samo se brine o sebi. Pih.. uzdigni glavu, upali mjuzu I kreni…I ..dok Jlo hitovi haraju kuhinjom, a ti stavljaš kolačiće u kalup, izađi iz onog gdje stavljaju tebe,  suknjica mora biti do koljena, a frizura do uha. Odmahni rukom I dobro iščitaj što ti godine nose, hormoni, ovo, ono. Poderi stranice I otvori novu, svoju. Jer godine nose samo zrelost koja je nešto najpoželjnije I najženstvenije. Pregazit ćeš putanje traženja sebe, stranputice I uzbrdice, tamo negdje susresti Sizifa, Kupida, Sokrata I kao Chuck Norris potaracati  sve oko sebe. Nesputano uživaj, pusti brojke i hormone , jer nisi ni na pola puta. Veseli se novim koracima, ne daj svoje vrijeme turskim serijama.

Pomladi se uz nekoliko savjeta!

Baci se redovito u akciju zvanu vježbanje. To je najbolji hijaluron za tvoju kožu, neophodna doza cirkulacije, protoka i akcije koja popunjava slobodno vrijeme, botoksira I zamrzava godine, optimalna doza poleta, elana, energije. Ampula puna eliksira mladosti. Druge ti nisu potrebne. Odvoji 60 min za to.

Održavaj kilažu I fleksibilnost. Ne dopusti da od trbuha ili ukočenih leđa ne možeš zavezati remen neodoljivih  štiklica.

Njeguj se!

Dok jedeš avocado namaži I lice, dok ispijaš jogurt napravi maskicu, dodaj med, maslinov ulje….spoji ugodno s korisnim, za to ti treba 1 minuta. Imaš je!

Dan bez  kremice je nezamisliv. Kako njeguješ lice, tako njeguj I tijelo. Koža će ti biti zahvalna. Uhvati se posla I za to ti treba pola minute. Predlažem fit_with_mary formulu za besprijekornu kožu.

Svaki dan jedi povrće I pij 2 litre tekućine, odnosno vode ili nezaslađenih čajeva, preporučam detox.

Ne zaboravi na 10000 koraka posebno u dane bez treninga, odnosno sat vremena ugodne šetnje, kontinuirane srednjeg do jačeg tempa.

*Zdravi život je balans. Zato izbalansiraj! Koliko si sjedila, toliko I šetaj. Koliko si pojela toliko I potroši kalorija. Koliko stresa, toliko mira.

Svaki dan pročitaj neku mudrost koja ćete voditi na putu kroz život.

Život ne dijelimo na mladost I starost, nego na lijepe uspomene I doživljaje. Što si stariji imaš ih više, više vrijediš, zar ne?!

Sretno, javi jesam li u pravu!