Voli  40 – e….

Je li istina je što kažu, u 40- ima izgledaš onako kako zaslužuješ? Donekle,  izgledaš onako kako se osjećaš. Bez obzira što lice možeš zamrznuti u nekoliko minuta, nalijepiti lokne do struka, ocrtati obrve iz snova, zabijeliti zube do bola, zamrznuti salo, godine će izaći na vidjelo u osmijehu, zrelosti, koži… I  neka ih. Dobrodošle, spremno ih dočekajmo, jer želimo dugo živjeti zdrave i sretne.

Mijenjam li novo doba  s onim divnim vremenima  naših majki koje su se bezbrižno nosile s godinama, neopterećene grickale Domaćica kekse i močkale kruh u  kavu, nesputano opustile dropčić,  koristile samo Nivea kremu i brinile se samo za nas? Khm..

Danas, ako dopustiš bori da se ocrta na tvom licu, ti si zapuštena, bez obzira što si sjajna majka, domaćica i žena. Vrijednosti su se promijenile, vrijednosti su promijenile žene onog trena kad su dopustile da ih dominantna estetska kirurgija uvjeri da  će ostati zauvijek mlade i da je to trenutno najvažnije, biti zategnut makar i praznih džepova i praznog osmijeha.  Ili pak punih džepova kao Madonna, koja svim ovozemaljskim silama nije uspjela ostati mlada, nego odlutala duhom i tijelom u neke nimalo poželjne vanzemaljske dimenzije.  Čitam pouku iz toga, neće ići, budi dama, nosi se sa stilom.

Onog dana kad sam provela kratko ispitivanje na temu što ste danas jeli, nad divnim njegovanim dobrostojećim ženama i dobila odgovor konzervu s tunom u većini slučajeva,  zaprepastila sam se i bila ponosna na svoj bogati svakodnevni ručak kojeg kuham obitelji jureći između dvije smjene, često ljuta i rastrgana jer takav dan odnese i sekundu slobodnog vremena koje danas već zlata vrijedi, ali zato donese zadovoljstvo prakticirajući istrenirani multitasking  lajkajući onu drevnu – ljubav ulazi kroz želudac. Ne samo ljubav, nego i zdravlje, mladost, vitkost i sreća iznutra i izvana.

40 – e su kad znaš šta hoćeš, kad mudrim okom gledaš svijet oko sebe, čitaš između redaka životne stranice, kada uzdižeš svoju djecu i gomilaš neprospavane noći, uspješno odrađujes posao.  Da, za to je potrebno da se debelo namrštiš, katkad i s naočalama debljih stakala,  da iskriviš kralježnicu ili uništiš štitnjaču,  ali i da se slatko nasmiješ svojim postignućima, saznanjima i iskustvom, okreneš se unatrag, nakloniš sebi i kažeš….  čudo sam postigla! Nakloniš sama sebi,  jer drugi nitko neće, i ne treba jer si već to shvatila. Sada si već mudra i pametna!

Mlađe je slađe, ali dobar Oldtimer je uvijek na većoj cijeni, baby!

Love, Mary

Jurim, ručak se krčka😊